010- 22 64 66 5 Bert: 06 18311151 Loes.arends@hetnet.nl

Over mij

Loes van Yogapraktijk Loes aan de Maas in Rotterdam

Van 1976- 2001 was ik als docente gezondheidskunde en natuur- en scheikunde werkzaam in het onderwijs. Daarnaast gaf ik nascholingscursussen bij Thuiszorg Rotterdam.

Na in 2001 de vierjarige opleiding tot yogadocent bij Hans ’t Hart in Tilburg te hebben afgesloten, startte ik in Barendrecht als yogadocente. Aanvankelijk begon ik met het overnemen van de lessen van een aantal yogadocenten. In de loop der jaren is mijn lespraktijk echter aanzienlijk uitgebreid.  Vanaf mei 2020 geef ik in mijn praktijkruimte aan huis aan de Buizenwerf in Rotterdam les.

Tot 2009 volgde ik regelmatig lessen in Iyengaryoga bij Charles Hond in Rotterdam. Verder heb ik nog de volgende andere opleidingen op het gebied van yoga afgerond: de opleiding tot docent zwangerschapsyoga aan de Yoga Academie Nederland in Amsterdam, de opleiding Perfect Pilates voor paramedici en in mei 2010 behaalde ik het certificaat Critical Alignment – CAY –  bij Gert van Leeuwen in Amsterdam. Deze opleidingen zijn erkend door de Vereniging van Yogaleerkrachten in Nederland.

 

In 2014 behaalde ik het certificaat manuele toepassingen volgens de Dornmethode, een behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd.

In mei 2019 heb ik de bijscholing DO-IN YOGA ook wel Tao Yin genoemd bij Lilian Kluivers succesvol gevolgd. Een Japanse bewegingsvorm om veroudering te vertragen en energie te laten stromen door de meridianen, oefeningen als in Yinyoga, die diep op het bindweefsel inwerken.

Mijn hobby’s zijn gregoriaans en zingen in o.a. kamerkoren ( “la Confiance”, projectkoor Psallite)
Dit alles kan ik doen dankzij de steun en feedback van mijn man en onze 4 volwassen kinderen.

Yoga retraiteweekend

Ook zin in rust, natuur, yogaoefeningen, stille wandeling en meditatie? Dat kan! 1 keer per jaar kunt u deelnemen aan onze yoga- retraiteweekend in de abdij O.L. Vrouwe van Nazareth te Brecht bij de Cisterciënzer zusters. Klik hier voor meer informatie

Abdij Nazareth te Brecht

Yogapratijk Loes aan de Maas Rotterdam