010- 22 64 66 5 Bert: 06 18311151 Loes.arends@hetnet.nl

Yogapraktijk
Loes aan de maas

Hatha yoga in Rotterdam.

Yogapraktijk Loes aan de Maas het startpunt voor kwaliteitsyoga

Ik heb een VYN-erkende opleiding gevolgd en ben ingeschreven bij de de Vereniging Yogadocenten Nederland.
De Vereniging Yogadocenten Nederland is het startpunt voor kwaliteit op het gebied van yoga. Als je als cursist op zoek bent naar een kwaliteitsdocent dan weet je dat een VYN-erkende yogadocent een gedegen kennis heeft en werkt volgens de beroepscode.

Sinds 2002 geef ik met veel plezier yogalessen. Tot maart 2020 werkte ik in mijn Yogapraktijk Barendrecht aan de Windsingel.
Vanaf mei  2020  heb ik mijn yogapraktijk verplaatst naar Rotterdam. Gelegen aan de maas heb ik een heerlijke yoga ruimte gecreëerd aan huis waar er genoeg plaats is voor 5 tot 8 personen.

Loes Arends Yogadocent

Yoga lessen in Rotterdam

Hatha Yoga

Hatha Yoga helpt om het lichaam soepel, sterk en energiek te houden. Deze yogavorm pakt ook psychische en lichamelijke stress aan.
De oefeningen zijn goed voor schouders, nek, polsen en knieën maar de wervelkolom staat centraal.

Yoga voor Senioren

In principe kan iedereen aan yoga doen; leeftijd of lenigheid zijn niet belangrijk Yoga voor senioren is gericht op de versoepeling van het lichaam. Door een samenspel van beweging, concentratie, ademhalen en het allerbelangrijkste: met het zeer bewust aandacht geven aan de oefening, bevorder je de doorbloeding en beweeglijkheid. Ouderen kunnen zo nodig de oefeningen zittend op een stoel doen. Het zijn rustige, vloeiende bewegingen die iedereen op zijn eigen niveau uitvoert.

Ontspannings- en aandachts oefeningen.

Voor wie het idee heeft dat yogaoefeningen voor hem of haar vooralsnog te zwaar zijn, bestaat er de mogelijkheid om lessen te volgen met lichte ontspannings- en aandachtsoefeningen.
Deze oefeningen vormen ook de basis van veel mindfulness trainingen.

Waarom yoga beoefenen?

Maakt je energieker

Wanneer je door middel van Yoga en Mindfulness jezelf minder gestresst maakt, zorgt dit ervoor dat er meer energie overblijft voor belangrijke dingen.

Maakt je rug sterker

De  houdingen die je tijdens de les beoefend helpen stuk voor stuk op een bepaalde manier om je rug sterker, flexibeler en vitaler te maken. 

Helpt je ontspannen

Binnen de Yoga en mindfulness kom je ontzettend veel ontspanningsoefeningen tegen. Deze oefeningen helpt je onder andere om minder stress te ervaren. Je leert je lichaam hier eigenlijk mee schakelen tussen inspanning en ontspanning.

Reset je zenuwstelsel

Wanneer je heel erg gestresst bent, of juist helemaal niet vooruit te branden bent, betekent dit dat je zenuwstelsel voor een gedeelte in de war is. Het kan niet goed meer schakelen tussen inspanning en ontspanning.

Vergroot je flexibiliteit

Door het regelmatig stretchen van de spieren worden je spieren flexibeler. Je lichaam wordt hierdoor beweeglijker en vitaler. De kans op blessures is hierdoor kleiner en er is meer ruimte in het lichaam.

Helpt je beter slapen

Yoga helpt je om je zintuigen en en gedachten tot rust te brengen. Hierdoor kan je jezelf beter kalmeren en dingen loslaten. Dit helpt je om beter en dieper te slapen.

Ben je enthousiast geworden en wil je beginnen met Yoga?

Vul dan ons contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Contact formulier

2 + 12 =

Wil je ook starten met yoga?

Ik snap dat je enthousiast geworden bent en eens wilt kijken wat Yoga voor jou kan doen. Ik heb hier speciaal een starterscursus voor waarbij je drie lessen mee kan doen.